L’Alcora reprendrà, després d’un any d’aturada pel covid, Al-qüra Medieval, un viatge al segle XIII en el qual es representa el moment històric d’encreuament de cultures en temps de la reconquesta

La sala d’actes de Noves Dependències Municipals ha acollit la presentació del cartell i el vídeo promocional per part de l’alcalde, Samuel Falomir, la regidora de Cultura, Ana Huguet, i representants de les diferents haimes.

Del 12 al 14 de novembre, els visitants podran gaudir de les nombroses activitats programades: poblat medieval, mercat artesanal de l’època, representacions històriques, demostració de tallers d’oficis, ludoteca i atraccions per a xiquets, música, ball, falconeria, activitats infantils, exhibició d’esgrima, concurs de cuina…

El divendres, a les 19.30 hores, tindrà lloc la inauguració oficial a la plaça Sant Roc a càrrec de les autoritats, un acte que comptarà amb la participació dels grups locals Tiranta Teatre, On! Danse, l’Alcora Tambor i Nous Pobladors.

L’horari del mercat medieval, que se situarà al barri antic, serà el divendres, de 18 a 21 hores, el dissabte, de 10 a 22 hores i el diumenge, de 10 a 19 hores. El mateix horari tindrà la ludoteca i atraccions per a xiquets, situades a la plaça la Sang. A més, durant tot el cap de setmana hi haurà demostració de tallers d’oficis i música itinerant a càrrec del grup Llàgrimes de ceba.

Amb el temps, les penyes o haimes han anat adquirint més protagonisme i és per això que en 2019 es va formar la comissió ‘Nous Pobladors’, composta, al seu torn, per subcomissions que reforcen l’organització i asseguren la continuïtat d’Al-qüra Medieval. Les subcomissions són: vestuari, cuina, infantil, teatre, militar i gremis i haimes, que marquen les pautes decoratives i organitzen les desfilades de música i dansa.

Els ‘Nous Pobladors’ representaran diferents gremis de l’època (forners, agricultors, caçadors…), agrupats en 16 haimes, i donaran vida al campament medieval a la plaça Sant Roc i voltants, en el qual es viurà el dia a dia del segle XIII. Cal ressaltar que formaran part d’aquest poblat més de 400 persones abillades amb vestidures de l’època.

“Un dels trets distintius d’Al-qüra Medieval és l’espectacular implicació dels veïns i veïnes”, ha manifestat Huguet, que també ha citat la “completa programació d’activitats per a tots els públics i el mercat de l’època”, entre els “nombrosos atractius”.

Participaran en l’esdeveniment, entre altres agrupacions: Nous Pobladors, Tiranta Teatre, l’Alcora Tambor, On! Dance, Sala de Armas Carranza de Madrid, grup Mermicolión, colla de dolçainers i tabaleters de l’Alcalatén i el grup Llàgrimes de ceba.

Falomir i Huguet, per a concloure, han animat a visitar l’Alcora el pròxim cap de setmana “per tal de gaudir i viure en primera persona un apassionant viatge en el temps al segle XIII”.