El consistori se suma també a les energies netes i instal·la plaques en la coberta de la piscina municipal i estudia que es puguen aprofitar també les cobertes dels col·legis del municipi
En els últims tres anys el municipi de Benicàssim ha autoritzat 444 instal·lacions fotovoltaiques en sostres privats. Concretament, en 2021 es va autoritzar la instal·lació de 115; en 2022 el número es va multiplicar i van ser un total de 280 les sol·licituds rebudes, i en el que portem de 2023 han sigut un total de 48 les instal·lacions autoritzades ja per l’Ajuntament de Benicàssim. “Un clar exemple de l’aposta del municipi per les energies renovables i el seu compromís amb el medi ambient i continuem treballant a afermar el camí cap a la sostenibilitat social, econòmica i ambiental, que ens permeta aconseguir la neutralitat climàtica per a 2050”, ha posat en valor l’alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués.
L’ajuntament de la localitat fa diversos anys que va emprendre un camí cap a la responsabilitat i la cura de l’entorn com a exponent de bones pràctiques i bona governança, alineat aquesta estratègia amb els compromisos assumits pel municipi d’aconseguir la descarbonització en 2050 i que té com a objectiu d’aconseguir ciutats més amables, compromeses amb la millora de la qualitat de vida quotidiana dels veïns, “hem de conscienciar-nos i involucrar-nos com a objectiu de futur. Ser sensibles amb la cura del medi ambient, educar en la cultura de la reutilització i el reciclatge, variar els nostres hàbits de consum per a fer-los més sostenibles és un projecte de tots, per això Benicàssim està duent a terme una estratègia decidida a complir els seus objectius locals per a l’agenda 2030 i per a aconseguir aqueix objectiu estem implementant una estratègia de sensibilització mediambiental i accions concretes que permeten l’estimulació en la utilització d’energies netes, com un pas més per a aconseguir aqueix objectiu”, ha afegit Marqués.
L’aposta per les energies renovables ha portat al consistori a autoritzar també plaques fotovoltaiques sobre la coberta de la piscina municipal per a aprofitar aqueixa coberta, captar i transformar l’energia solar que es reutilitza. Després d’aquesta experiència pilot positiva, el consistori ja compta amb estudis preliminars realitzats, per a posar també en funcionament noves instal·lacions que permeten l’aprofitament d’aqueixos espais i la utilització d’aquesta mena d’energia en els sostres dels col·legis de la localitat i una vegada acabades les obres de millora del CEIP Parmerar.
L’Ajuntament treballa per a millorar la tramitació d’expedients i implementar nous estímuls com la bonificació de determinats impostos, per als qui es decidisquen apostar per les energies netes. Amb aquest objectiu l’Ajuntament de Benicàssim està treballant amb l’objectiu a mitjà termini és que les comunitats així com les construccions en filera puguen instal·lar també en les seues cobertes les plaques solars per a tindre capacitat de generació d’energia sostenible.