A partir del 14 d’octubre l’Ajuntament posa en marxa un cicle de tallers que es realitzaran fins a desembre en el centre formatiu Josep Barberà i Ceprià

Amb l’objectiu principal de reduir la bretxa digital, especialment entre els col·lectius més desfavorits, s’ha programat a Benicàssim una desena de cursos que abastaran diferents àmbits per a promoure l’autonomia i les competències digitals. D’esta manera, poden ser d’utilitat tant per a associacions i col·lectius socials com per a empreses que desitgen formar als seus empleats en competències digitals.

“Una ferramenta a la disposició de la ciutadania per a promoure i millorar l’autonomia i competències digitals que permeta no deixar #arrere a cap sector de la societat, incentivant el coneixement i la independència”, ha assenyalat l’alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués.

“Entre les temàtiques es troben com trobar informació en internet, un ús del mòbil operatiu, com realitzar gestiones des de casa, característiques de l’era de les xarxes socials o com detectar notícies falses”, ha assenyalat el regidor d’Innovació, Carlos Martínez.

Concretament, partir del 14 d’octubre l’Ajuntament posa en marxa un cicle de tallers que es realitzaran fins a desembre en el centre formatiu Josep Barberà i Ceprià. Del 14 al 17 d’octubre es realitzarà taller “Com comunicar-nos amb tecnologia digital”, del 28 al 31 d’octubre “Troba ocupació per Internet”, del 14 al 25 d’octubre “El teu dia a dia des del mòbil” especialment per a persones majors. Novembre començarà del 4 al 7 amb “Principis de Community Manager per a joves, del 18 al 21 de novembre “Troba fàcilment informació per Internet”, del 25 al 28 de novembre “fonamente de ciberseguretat”. Del 2 al 5 de desembre “Realitza les teues gestions des de casa”, del 9 al 21 de desembre “Intel·ligència Artificial. Aplicacions més usades”.

Esta iniciativa forma part d’un programa de la Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme que, a través de la direcció general d’Innovació, ha firmat un contracte amb Adecco Consulting per a formar a prop de 74.000 persones en competències digitals. El contracte, vigent fins al segon semestre de 2026, té un pressupost de 9,1 milions d’euros, dels quals el 82% procedixen de Fons Next Generation en el marc del Programa Mecanisme de Recuperació i Resiliència (MRR) i la resta dels fons són propis de la Generalitat.

Amb este acord, Benicàssim busca garantir la inclusió social i avançar en el desenrotllament de competències bàsiques perquè totes les persones puguen comunicar-se, comprar, realitzar transaccions o relacionar-se amb les administracions utilitzant les tecnologies amb autonomia i suficiència. Les persones interessades poden inscriure’s a través d’este enllaç https://forms.office.com/e/xwjt6ts0ef?origin=lprlink