Susana Marqués eleva les diferents demandes del municipi perquè es vegen reflectides els comptes provincials del 2023
L’alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués, ha traslladat a la Diputació Provincial de Castelló les demandes i necessitats del municipi perquè així, es puguen veure reflectits en els pressupostos del 2023. “La Cimera d’Alcaldes ha de ser una mica més a donar-li veu al municipalisme i ser vertader amplificador de les necessitats de cada poble. Amb aquesta voluntat hem sol·licitat qüestions necessàries per a Benicàssim com un increment de la partida econòmica per a combatre la plaga de mosquits, el finançament estatal o en el seu cas provincial que costege la infraestructura de la dessaladora, inclosa en el Pla provincial de l’aigua i, com no, sent Benicàssim una destinació turística, hem sol·licitat una major col·laboració entre administracions a l’hora de desenvolupar projectes turístics que contribuïsquen a vertebrar el nostre territori”.
Pel que fa a la lluita contra els mosquits, l’alcaldessa recorda que des de la Diputació Provincial de Castelló es va haver d’ampliar la partida pressupostària durant aquest 2022, per ser inicialment insuficient per a atallar i combatre amb major efectivitat la presència de mosquits. “Per això creiem necessari que el pressupost inicial contemple ja la dotació necessària per a poder coordinar tots els efectius, aeris i terrestres, des del primer minut i no perdre així efectivitat”.
Sobre aquest tema, des del consistori de Benicàssim continuen amb el calendari anual d’actuacions que durant les últimes setmanes s’ha intensificat a causa de les atípiques temperatures per a aquestes dates, centrant els treballs en els tractaments en embornals i altres possibles focus per a atallar la presència de mosquits.
D’altra banda, l’Ajuntament de Benicàssim ha reivindicat fins a huit ocasions i mitjançant mocions plenàries que el Govern Central, o en el seu cas la Diputació Provincial de Castelló assumisca el cost de la dessaladora. “Continuem exigint que les infraestructures hidràuliques de dessalació pertanguen al domini públic hidràulic de l’Estat i en conseqüència, les seues infraestructures, instal·lacions i posada en marxa siguen sufragades de manera íntegra per l’Estat, aconseguint amb això que cap administració local haja de sufragar els costos de la seua construcció, amb convenis que ofeguen als Ajuntaments”, ha incidit Marqués qui afig que “l’aigua és un bé d’interés general i totes aquelles obres que són d’utilitat pública han de ser sufragades pel Govern Central”.
Finalment, l’alcaldessa ha sol·licitat a la Diputació Provincial de Castelló que se sumen al cofinançament entre administracions “per a avançar així en la realització dels nostres projectes turístics que en definitiva no sols beneficien al municipi, si no al conjunt de tota la província”. En aquest punt s’inclourien inversions en el recinte de festivals per a la millora de les instal·lacions i que l’espai puga albergar esdeveniments durant tot l’any, per a reforçar la seguretat i minimitzar l’impacte acústic en les zones residencials del municipi.