El regidor d’Urbanisme, Carlos Díaz, junt amb el portaveu de l’equip de govern, Javier Alonso, s’han reunit amb les diferents administracions implicades en la resolució dels problemes d’inundabilitat i protecció del Quadro de Santiago
En la reunió han participat el comissari d’Aigües de la CHJ, Francisco Javier Pérez, i tècnics de la Conselleria de Medi Ambient, Direcció General de l’Aigua, Direcció Territorial de Medi Ambient, Direcció General de Medi Ambient i Espais Protegits, consultors de la Confederació, tècnics municipals i el grup ecologista Gecen.
La reunió tenia com a vocació avançar en la recerca de la solució que permeta el desenvolupament de la zona sud del municipi en condicions que garantisquen la resolució dels problemes d’inundabilitat que s’hi donen i que afecta, de manera directa, als més de 800 veïns que hi tenen cases, consolidades de fa més de 30 anys en la zona. Al mateix temps, s’ha posat sobre la taula les diferents opcions de salvaguarda de la protecció de la zona humida i la necessitat de mamprendre una regeneració natural d’eixa zona que ara té una protecció especial, encara que només definida genèricament.
“En aquests moments, el que més interessa a l’Ajuntament és desbloquejar totes aquestes qüestions, ja que generen una gran inseguretat en els veïns del municipi. Tenim interés que totes les qüestions que depenen de la solució hídrica de la zona sud estiguen perfectament definides perquè comencem també a poder planificar, projectar i resoldre els problemes dels veïns i, alhora, exigir a les administracions superiors que assumisquen les seues responsabilitats en l’execució dels diferents projectes que caldrà dur a terme”, ha apuntat Carlos Díaz.
El regidor d’Urbanisme ha destacat també que “hem de buscar solucions per a compatibilitzar l’ús turístic i residencial i traure el màxim potencial a aquesta zona d’alt valor mediambiental. Sabem que hi haurà un perímetre de protecció, però haurem de conéixer els detalls dels usos autoritzats, si permetran construir-hi hotels, si permetran construir-hi dotacionals o serveis, o si podria ser un parc, zona esportiva o quin ús se li pot donar. Al final l’objectiu és que el desenvolupament de Benicàssim no es quede estancat, ja que la nostra economia i la nostra ocupació depén de que siguem capaços de dinamitzar el nostre territori”.