El consistori i la Diputació de Castelló mamprendran la restauració de Vil·la Elisa

Benicàssim - L'alcaldessa Susana Marqués i el president de la Diputació, Javier Moliner, han anunciat en els jardins de Vil·la Elisa l'acord mitjançant el qual els governs local i provincial assumiran el rescat i restauració de la vil·la.

DiarideBenicassim.com - 14/06/2017

“Hem esperat 10 anys que l'obra estiga finalitzada i aquests dos últims anys han fet acabar la paciència del nostre municipi amb el continu abandó, menysteniment i menyspreu de la Generalitat. Així que ara hem dit prou, i maprendrem el rescat de la vil·la entre l'Ajuntament i la Diputació. Per això vull agrair al president, Javier Moliner, la implicació, col·laboració i sensibilitat amb Benicàssim”. Marqués ha recordat la cronologia del “calvari de Vil·la Elisa” i ha explicat que el projecte de la restauració inicial del xalet es va aprovar pel Ple municipal el 15 de desembre de 2006. Tenia un pressupost de 2,1 milions d'euros. Les obres van començar al maig de 2007, però que van quedar finalment paralitzades el 13 de desembre de 2008. En aquell moment de la paralització l'Ajuntament havia abonat per avançat el pagament d'1,4 milions d'euros del deute. A penes quedaven 658.000 euros per a concloure-la. Així ha romàs 10 anys. “Si llavors s'haguera acabat l'obra, ara tindríem un únic problema, aconseguir que la Generalitat afrontara el pagament del deute. En canvi, la decisió unilateral de l'anterior alcalde de parar l'obra va deixar a la nostra ciutat dos problemes: un deute i un edifici a mitjan fer, que s'ha deteriorat tant que ara rehabilitar-ho costarà més que el que estava previst en l'origen”.  Ara, el palauet modernista que es va construir a principis dels anys 40 per l'arquitecte Vicente Traver Tomás es veurà restaurat gràcies a la col·laboració econòmica de l'Ajuntament i la Diputació Provincial. El president de la Diputació ha assenyalat que aviat es firmarà un conveni per a formalitzar l'acord de l'execució, i que Vil·la Elisa servirà de motor turístic i cultural per a la ciutat i per a la província. L'important valor que adquireix aquesta obra com a recuperació del patrimoni significarà un revulsiu per a tota la ciutat, ja que l'ús estarà vinculat a la gestió de congressos, la dinamització cultural i la potenciació del turisme. “Benicàssim no podria comptar amb una notícia més bona per a començar l'estiu que aquesta recuperació del nostre patrimoni, de la nostra història i del tresor que suposa la restauració de Vil·la Elisa”, ha destacat l'alcaldessa. Susana Marqués ha informat també que “a finals del mes de juliol l'Ajuntament comptarà ja amb el projecte definitiu de l'obra de restauració. A partir d'eixe moment es podrà començar a licitar el procediment i es preveu que les obres comencen a finals de 2017 o principis de 2018, la qual cosa, tenint en compte que el termini d'execució pot ser d'un any, significaria que a finals de 2018 o principis del 2019, la vil·la podria estar ja a disposició dels ciutadans i convertir-se en l'emblema i tresor de la ciutat”.

 

Tornar

 


http://benicassimcultura.es/
Restaurante Terraza TorreonHoteles Intur (Hoteles en Castellon) logo facsaEventos Intur Restaurante calparadis (Castellon)
Ajuntament de L Alcora logo fobesa logo aquarama ACD Benicense Ajuntament de Vila-real. Regidoria economia Ajuntament de Vila-real. Regidoria Normalitzacion linguística Ajuntament de Vila-real
DiarideBenicassim.com
Email: info@diaridebenicassim.com
© Diari de Benicassim - Reservats tots els drets