El termini per a la presentació de sol·licituds queda obert fins al 24 de maig
L’Ajuntament de Castelló ha llançat una línia d’ajudes per a subvencionar projectes d’ocupació, d’innovació social i de dinamització i promoció del comerç urbà. Un suport econòmic que es tradueix en un total de 100.000 euros destinats a aquelles entitats, associacions, federacions o comerciants minoristes que complisquen els requisits i estiguen interessats a presentar les seues propostes. El termini per a això és a partir del 8 de maig, fins als següents quinze dies hàbils, és a dir, fins al 24 de maig, segons publica el Butlletí Oficial de la Província.
Millorar les condicions de vida, especialment, d’aquells col·lectius que es troben en situació de vulnerabilitat social. Sota aquesta premissa, el consistori, a través de l’Agència de Desenvolupament Local Castelló Crea, projecta una quantia de 60.000 euros, sent una ajuda màxima per projecte de 15.000 euros, a les entitats privades, empreses, associacions, federacions, confederacions o agrupacions que contribuïsquen en el foment i impuls d’iniciatives en matèria d’innovació social. Els subvencionats i subvencionades podran cobrir despeses de personal, d’assessoria o de formació, promoció i difusió del projecte, en un període comprés entre l’1 de gener d’enguany i el 31 de març de 2020.
Per a l’elaboració i execució de projectes que comporten una millora en l’ocupabilitat i reforç de les habilitats bàsiques per a l’ocupació, tenint en compte el vector diferencial d’acció social, el consistori destina a través de Castelló Crea, un total de 25.000 euros, un màxim de 8.333 euros per projecte, a iniciatives que complisquen amb aquesta comesa. Així mateix, el termini màxim per a la subvenció de despeses tanca el 31 de març de 2020.
Finalment, els i les comerciants minoristes i les associacions o entitats del sector podran beneficiar-se dels 15.000 euros -una ajuda màxima de 3.000 euros per projecte- que destina l’Ajuntament a través de l’àrea d’innovació, ocupació i creativitat ciutadana. Amb aquest impuls, es pretén desenvolupar projectes que dinamitzen i promocionen el comerç urbà, que contribuïsquen en la renovació i millora tecnològica del comerç; en l’adequació física per a avançar en accessibilitat, en la millora energètica, millora de l’aparador o en la presa del relleu generacional.