Transició Ecològica rebrà assessorament per a impulsar el Parc Agrari i polítiques que fomenten hàbitats més saludables

La Regidoria de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló ha començat a treballar aquest dimecres amb la Xarxa de Ciutats d’Agroecologia per a compartir experiències que avancen cap a una transició agroalimentària sostenible i ajuden a la reactivació de l’agricultura i la conservació del territori

“Hem mantingut una primera reunió amb personal tècnic de la Xarxa de Ciutats per l’Agroecologia en la qual hem abordat la seua col·laboració en l’objectiu de l’Ajuntament de impulsar en aquesta legislatura el Parc Agrari com a projecte de sobirania alimentària, protecció del territori i promoció de producte de proximitat”, destaca el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro, que subratlla que “les crisi ambiental i sanitària ens han demostrat la necessitat de promoure hàbitats més saludables i respectuosos en el medi ambient”.

El Ple de l’Ajuntament de Castelló va aprovar la inclusió de la ciutat en la Xarxa de Ciutats per l’Agroecologia, a proposta de Transició Ecològica, en el passat Ple Municipal del passat 28 de gener. En la cita d’aquesta dimarts s’ha compartit les accions que aquesta duent a terme la Regidoria en l’estratègia de reactivació agrària del Parc Agrari i les accions que promou la Xarxa per a posar en marxa un model agroalimentari productiu i sostenible.

La Xarxa de Ciutats per l’Agroecologia va nàixer en 2018 amb la finalitat de posar en comú polítiques públiques municipals de dinamització agrària i foment de formes de vida més sostenibles. Entre les seues accions, treballa en agricultura periurbana de proximitat i respectuosa amb el medi ambient, en el suport a les bones pràctiques agronòmiques i de comerç de proximitat i en la valoració del treball en el camp.

La Regidoria està dissenyant un nou projecte d’ordenança de banc de terres que dinamitze la recuperació de camps abandonats amb formes de producció agroecològiques que milloren la seua rendibilitat i permeta un relleu generacional, i en nous canals curts de comercialització..