L’alcaldessa assenyala que l’atur se situa en el nivell més baix dels últims tretze anys i destaca l’efectivitat de les accions locals
Les polítiques actives d’ocupació i foment de l’emprenedoria desenvolupades per l’Ajuntament de Castelló, a través de la regidoria d’Ocupació i l’Agència de Desenvolupament Local Castelló Crea, han aconseguit generar un total de 786 llocs de treball al llarg del passat any, un 6% més que l’any anterior. D’ells, el 60% són ocupacions creades de manera indirecta en el teixit socioeconòmic local gràcies als plans i actuacions municipals. L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat que aquesta dada “és una mostra real de l’efectivitat de les polítiques locals d’ocupació”, ja que “les actuacions dutes a terme per l’Ajuntament estan creant llocs de treball reals”.
L’alcaldessa ha explicat aquest dimecres, junt a la regidora d’Ocupació, Patricia Puerta, el balanç d’actuacions i resultats de l’àrea d’Ocupació durant l’any passat. Així, Marco ha apuntat que, dels 786 llocs creats en 2021, 467 s’han generat de manera indirecta i 319 han sigut contractacions directes. “Es tracta d’un 6% més que l’any anterior”, ha indicat.
“L’ocupació indirecta creada supera a l’ocupació directa, cosa que significa que les nostres polítiques estan generant llocs de treball reals i que és exemple de com les nostres polítiques d’ocupació són cada vegada més efectives”, ha recalat. Quasi el 53% de les ocupacions creades ha sigut en dones i el 47% restant en homes. Marco ha posat en valor que 384 persones van trobar un treball l’any passat gràcies als serveis d’orientació i intermediació de l’Ajuntament de Castelló, són 141 més que l’any anterior.
L’alcaldessa ha destacat a més que l’any 2021 es va tancar amb la xifra de desocupació més baixa dels últims 13 anys i que aquest mes de gener la dada ha tornat a baixar. “Ens trobem en 2015 amb amb un atur de més de 17.000 persones, una xifra que va arribar a superar les 21.000 en 2013; ara la desocupació afecta a 12.652 persones a Castelló”, ha apuntat. En aquest sentit, Marco ha manifestat que, enfront d’aquestes dades, “encara cal continuar donant resposta des de les administracions”. Cal recordar que l’Ajuntament està elaborant el seu II Pla estratègic d’ocupació per a definir les línies futures de les polítiques d’ocupació junt als representants del teixit socioeconòmic local.
Ajudes municipals D’altra banda, la regidora d’Ocupació, Patricia Puerta, ha posat en valor les línies d’ajudes municipals que l’Ajuntament va posar en marxa en 2017 per a impulsar la contractació i la innovació en les empreses locals. “En l’any passat, vam destinar 575.000 en cinc línies de subvencions que han ajudat a generar fins a 54 nous llocs de treball”, ha indicat. Destaquen les 37 altes en la Seguretat Social en el programa de creació i consolidació d’empreses i les sis contractacions del pla de recuperació del talent.
“Des que vam posar en marxa aquests programes d’ajudes en 2017 s’han concedit 2,28 milions i s’han generat 416 altes en la Seguretat Social”, ha apuntat Puerta.
La regidora ha abordat també altres actuacions desenvolupades des de l’àrea d’Ocupació com són les labors d’orientació, emprenedoria i formació per a la millora de l’ocupabilitat.