La regidora de Feminismes, Verònica Ruiz, inaugura la cinquena edició de la formació, que per primera vegada es fa en línia
L’Ajuntament de Castelló juntament amb el Servei d’Igualtat d’Oportunitats de Dones i Homes (SIO) han posat en marxa la cinquena edició de l’Escola d’Igualtat en línia. La regidora de Feminismes, Verònica Ruiz, serà l’encarregada d’inaugurar aquesta edició del curs de formació en matèria d’igualtat.
Aquesta edició ha cobert les 45 places que s’oferien als i les professionals d’entitats socials i, a causa de l’alta demanda, Ruiz ha informat que “obrirem una nova edició del curs per al mes de juliol”. L’edil ha felicitat el personal del servei per l’èxit de la convocatòria i ha assegurat que “estem molt satisfetes amb la demanda que ha tingut aquest curs perquè evidencia l’interés de la societat castellonenca per formar-se en matèria d’igualtat i prevenció de la violència de gènere, una xacra que es responsabilitat de totes i de tots eliminar”.
El temari d’aquesta edició tracta conceptes bàsics com el patriarcat, sexe i gènere i la perspectiva de gènere; fa un repàs a la història del Feminisme i aborda el marc legislatiu internacional, la coeducació i el llenguatge inclusiu. L’Escola d’Igualtat també formarà l’alumnat sobre la salut de les dones, la planificació de projectes amb enfocament de gènere, els usos del temps i les cures i abordarà la violència de gènere.
Aquest any, el curs formarà personal de 24 entitats socials i sanitàries. Participen professionals del Centro de Orientación Familiar, Castelló Crea Empleo, el Centre Dona Rural de Sant Mateu, el Centre de Recuperació Integral Afectades per Violència de Gènere, Creu Roja, l’Associació d’Esclerosis múltiple, la Universitat Jaume I, l’Associació Ciutadana contra la sida (CASDA), la Fundació Manantial, l’Hospital Provincial, el Banc d’aliments Castelló, la Fundació Diagrama, Cáritas, l’Associació Gitana Castelló, l’Ajuntament de Vila-real, entre altres.
El curs serà impartit pel personal del SIO i tindrà una duració total de 20 hores de formació en línia. Per obtenir el títol acreditatiu, l’alumnat haurà de redactar un projecte d’intervenció social amb perspectiva de gènere. La formació ofereix a l’alumnat ferramentes per poder incorporar la perspectiva de gènere en els seus llocs de treball.