La institució provincial rep una ajuda de 443.141,20 euros per a fomentar el comerç en zones turístiques emmarcada en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern d’Espanya finançat per la Unió Europea – Next Generation – EU
La Diputació de Castelló ha rebut una ajuda de 443.141,20 euros, per a fomentar el comerç en zones turístiques, emmarcada en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern d’Espanya finançat per la Unió Europea – Next Generation – EU. Esta ajuda està vinculada al component 14 del Pla de Recuperació, denominat Pla de modernització i competitivitat del sector turístic, i que té com a objectiu principal transformar i modernitzar el sector turístic a Espanya, augmentant la seua competitivitat i resiliència.
Tal com ha explicat la vicepresidenta i responsable de l’Oficina de Fons Europeus, María Ángeles Pallarés, es tracta “d’una subvenció molt important per al finançament de projectes d’impuls a la competitivitat, innovació i modernització de l’oferta comercial local lligada a l’arribada de visitants a zones comercials turístiques”.
Així doncs, la institució provincial ha obtingut el finançament per a dur a terme el projecte d’Implantació de l’estratègia comercial digital d’atenció al turista.
En este sentit, la vicepresidenta ha posat en valor el paper de la Diputació de Castelló en la captació de fons europeus en “aquelles convocatòries que els municipis no poden accedir directament, i que, gràcies a l’actuació i compromís de la institució amb els 135 municipis s’ha pogut materialitzar una estratègia comercial digital d’atenció al turista”, ha ressaltat.
En total han sigut 12 els pobles de la província, d’entre 5.000 i 20.000 habitants, que han complit amb els requisits indicats en la convocatòria, i que són Peníscola, Benicàssim, Orpesa, Alcalà de Xivert, Almenara, Betxí, Borriol, L’Alcora, Moncofa, Nules, Segorbe i Torreblanca.
“En l’equip de govern que presidix Marta Barrachina tenim un compromís amb els veïns de la província, amb els 135 municipis del nostre territori i ens hem presentat a esta convocatòria amb l’objectiu de dinamitzar l’activitat comercial, perquè som conscients de la importància d’este sector estratègic per a l’economia local i provincial”, ha destacat María Ángeles Pallarés, qui s’ha mostrat molt satisfeta després de la resolució de la Direcció General de Política Comercial, per la qual es concedia esta ajuda.
El pressupost per a dur a terme el projecte que ha dissenyat la Diputació de Castelló és de 553.926,51 euros, dels quals 443.141,20 euros corresponen a les ajudes del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern d’Espanya i 110.785,30 euros són aportats per la pròpia administració provincial.
El diputat d’Enginyeria Interna, José María Andrés, ha destacat que este projecte permetrà “connectar als turistes amb els comerços, posant a la disposició de tots els usuaris l’oferta de comerç local dirigida al turista”. Tal com ha subratllat el diputat, “portarà beneficis a cadascun dels municipis, perquè a més, recollirà informació comercial i turística i generarà bases de dades d’oferta comercial”. De la mateixa manera, facilitarà el disseny d’estratègies per a la “recuperació i transformació del comerç local sobre la base d’esta informació”, ha apuntat José María Andrés.
Per a poder executar el projecte d’Implantació de l’estratègia comercial digital d’atenció al turista, la Diputació de Castelló ha estructurat tres accions. En primer lloc, instal·larà 8 punts d’accés a internet en cadascun dels municipis. De la mateixa manera, realitzarà una captació d’informació turística i adequació a cada localitat de la solució tecnològica de promoció del comerç i la seua integració en la plataforma SmartVillages.
La solució tecnològica, tal com ha explicat el diputat d’Enginyeria Interna “realitzarà la captació i identificació del flux de turistes i les seues característiques, captant dades de les operadores, hotspots i fonts de dades existents en els 12 municipis”. Finalment, instal·larà una infraestructura denominada tòtems i beacons dirigida a millorar la informació i personalització de l’oferta comercial al visitant.
La vicepresidenta ha assegurat que “la institució provincial ja ha licitat i contractat les actuacions dels tres blocs i ha començat la coordinació amb cadascun dels municipis involucrats”. Així doncs, està previst que al llarg del mes de febrer s’implemente el mòdul d’intel·ligència turística, i es proporcionarà accés i formació a este mòdul al personal tècnic municipal dels ajuntaments inclosos en el projecte.
El mes de març, tal com ha anunciat María Ángeles Pallarés, “està previst disposar del portal de continguts i l’aplicació web”. I, el mes d’abril, es realitzarà la instal·lació de la infraestructura de tòtems i beacons. “Amb este projecte ratifiquem el compromís de la Diputació de Castelló amb els 135 municipis. Hem realitzat una aposta molt forta per potenciar el comerç i millorar l’economia a la nostra província”, ha ressaltat la vicepresidenta.