L’Orquestra de la Comunitat Valenciana, amb direcció de Gustavo Gimeno, oferix un repertori compost per Strauss i Wagner

L’Auditori de Castelló, espai de l’Institut Valencià de Cultura, acull esta setmana els concerts de la formació austríaca Camerata Salzburg i l’esperada tornada de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana amb la direcció de Gustavo Gimeno. Els dos concerts estan inclosos en l’abonament d’hivern de clàssica de l’Auditori de Castelló.

D’una banda, el dimarts 4 de febrer, a les 19:30 hores, l’Auditori de Castelló rep la prestigiosa formació Camerata Salzburg. Els austríacs oferixen un repertori basat en un dels seus compositors més il·lustres: Wolfgang Amadeus Mozart.

La Camerata ha sigut una influència clau a la ciutat de Salzburg i en l’àmbit internacional durant més de 70 anys. Entre els seus èxits destaca per la seua interpretació de la música de Mozart i el repertori clàssic vienés. Fundada en 1952 per Bernhard Paumgartner, l’orquestra, a més de la seua presència en importants festivals i la seua col·laboració amb artistes destacats, es dedica a l’educació musical i el desenrotllament de jóvens talents.

La formació, dirigida per François Leleux, oferirà a Castelló el Concert per a oboé en Do Major, K. 314 i la Simfonia núm. 41 KV 551, ‘Júpiter’.

Les entrades, amb un preu entre 10 i 20 euros, es poden adquirir en taquilla i en la web ivc.gva.es.

Torna l’Orquestra de la Comunitat Valenciana

D’altra banda, l’esperada tornada de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana a l’Auditori de Castelló serà el dissabte 8 de febrer, a les 19:30 hores, amb la direcció de Gustavo Gimeno.

El concert presenta un programa format per peces de Wagner i Strauss. Gimeno s’introduïx en l’univers wagnerià amb L’anell sense paraules (Der Ring ohne Worte). Esta peça es considera una síntesi de L’anell dels Nibelungs però condensada i arreglada per Lorin Maazel en 1987.

Maazel, fundador i primer director de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana, coneixedor de la cèlebre Tetralogia de Wagner, va reduir a 75 minuts les més de 14 hores de duració de l’obra en un simfònic que comença amb les primeres notes de ‘L’or del Rin’ i conclou amb la mort de Sigfrido seguida de la immolació de Brunilda.

L’altra de les composicions que sonarà en l’Auditori, Tod und Verklärung de Richard Strauss, també aborda la temàtica de la mort en un commovedor poema simfònic.

Les entrades per a este concert tenen un preu entre 10 i 20 euros. Poden adquirir-se en taquilla i en la pàgina web de l’IVC.