L’empresa Compark Mobility, vinculada a Espaitec, Parc Científic i Tecnològic de la Universitat Jaume I de Castelló, ha desenvolupat l’aplicació Compark Mobility per a potenciar, a través de les seues solucions d’aparcament, la micromobilitat personal. A través de l’app els usuaris i usuàries de patinets i bicicletes poden buscar aparcaments, conéixer la seua disponibilitat i guardar el seu vehicle de manera fàcil, còmoda i segura
Compark Mobility està disponible en els sistemes iOS i Android, i mitjançant el seu funcionament senzill i intuïtiu, l’usuari és capaç d’identificar els aparcaments que compten amb el sistema IoT de Compark i guardar el seu vehicle a través d’un clic en el mòbil, evitant així portar amb si cadenats o altres sistemes d’ancoratge. La tecnològica castellonenca ja està distribuint el sistema a fabricants d’armariets i aparcaments perquè cada vegada siguen més les empreses que l’integren en els seus dissenys.
A més, Compark Mobility està creant una base de dades pròpia amb tots els aparcaments existents de Castelló, perquè des de l’app es puga consultar tota la infraestructura de pàrquings de la ciutat encara que aquests no compten amb tecnologia. La utilització del sistema, a més de donar facilitats als usuaris, també permetrà, a través de l’explotació de dades, identificar aquelles zones amb major necessitat d’infraestructura per a patinets i bicicletes.
Compark Mobility
L’equip de la firma tecnològica està format per Boris Escandell i Carles Aragó. Tots dos van fundar l’empresa amb els objectius de reduir la contaminació a les ciutats fomentant el transport de zero emissions, i poder contribuir, entre altres, a complir l’Agenda Urbana 2030 de Castelló.
Compark Mobility va nàixer en 2021, després de rebre el finançament de Banco Santander, a través de Santander Universidades, en ser un dels projectes guanyadors de la tercera edició del programa d’emprenedoria social de la Universitat Jaume I, «UJI Emprèn OnSocial», iniciativa promoguda conjuntament pels vicerectorats d’Investigació i Transferència i d’Estudiantat i Compromís Social, concretament a través de la Càtedra INCREA d’Innovació, Creativitat i Aprenentatge i de la Fundació General de la Universitat Jaume I, entitat gestora d’Espaitec, i amb la col·laboració de SECOT Castelló.