Col·laboren els professors Salvador Llana i Vicente Artero, la jugadora d’handbol Ana Adsuara i el gestor esportiu Juan Violeta

 

El Servei Esportiu Municipal (SEM) ha sumat al Pla Director d’Instal·lacions l’experiència de quatre professionals de referència en el món esportiu, els quals han aportat la seua visió sobre les necessitats del municipi i sobre els espais que es podrien potenciar per a afavorir l’activitat física. Tots ells han estat presents en la ronda de taules sectorials incloses en la fase participativa d’aquest pla i que se celebren durant aquesta setmana i la pròxima.
Així doncs, col·laboren en aquesta fase d’anàlisi la jugadora i entrenadora d’handbol, Ana Adsuara, i el responsable d’instal·lacions esportives del Patronat d’Esports de Castelló, Juan Violeta. A aquests dos professionals, naturals del municipi, s’afig la participació dels professors universitaris Vicente Artero i Salvador Llana, qui, des de març, és també degà de la Facultat de Ciències de l’Activitat Física i l’Esports de la Univertitat de València.
“És un honor que professionals d’aquesta talla, amb una prestigiosa carrera i nombrosos reconeixements, hagen acceptat contribuir a la creació d’aquest pla municipal”, ha manifestat el regidor d’Esports, Xavier Trenco. “A la seua vàlua professional cal afegir que són residents a Almassora, per la qual cosa coneixen perfectament la localitat, la seua societat i la seua realitat esportiva”, ha incidit l’edil.
El grup d’experts han realitzat valuoses aportacions que seran tingudes en compte en el projecte final d’aquest Pla Director d’Instal·lacions Esportives. Així mateix, han apuntat la importància d’impulsar l’ús dels espais naturals que té el municipi, com ho és la connexió del nucli urbà i la platja per la senda verda del Millars com a ruta per a la pràctica de senderisme.
Adsuara, Violeta, Artero i Llana també han coincidit a assenyalar la necessitat de definir l’entorn natural de l’ermita de Santa Quitèria com a espai esportiu, una línia en la qual ja treballa el consistori a fi de transformar el paratge en un parc d’aventures. El projecte de l’executiu local també inclou la posada en valor del riu i la seua utilització per a practicar esports com el piragüisme, un ús que els experts han avalat.
Cal recordar que el Pla Director d’Instal·lacions Esportives, que definirà les necessitats i les inversions dels pròxims deu anys, inclourá la visió dels clubs esportius, representants dels centres educatius i sanitaris, empreses locals vinculades a l’esport, associacions veïnals, grups polítics i tècnics municipals. Esports estima que un total de 4.000 persones estaran representades per tots aquests col·lectius, una xifra a la qual cal sumar els usuaris i usuàries que responguen al sondeig llançat pel SEM i que poden respondre fins a finals d’aquest mes. L’enquesta està disponible en paper en les instal·lacions esportives municipals i també es pot completar en línia en la pàgina web de l’Ajuntament d’Almassora.