Caixa Rural Vila-real durà a terme una reforma integral del Centre Social per a fer-lo accessible i adaptar-lo a la nova normativa

 

A més, s’aprofitarà la intervenció per a crear espais més amplis i polivalents on celebrar conferències, cursos, reunions i assemblees. També es condicionaran i reorganitzaran les zones utilitzades per les associacions de la ciutat i es crearan nous despatxos i sales.

El projecte de reforma de les instal·lacions ha sigut presentat pel president de l’entitat, Enric Portalés, i l’alcalde de Vila-real, José Benlloch, qui ha reconegut “l’important paper que exerceix Caixa Rural Vila-real i la seua Fundació en la dinamització econòmica, social i cultural de la ciutat”. La iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament a través del conveni que mantenen ambdues institucions.

Després de la remodelació de l’edifici, Fundació Caixa Rural Vila-real dedicarà una planta de les seues instal·lacions a menors i joves amb capacitats diferents, on s’inclouran accions d’orientació familiar, prestació de serveis professionals com logopèdia, fisioteràpia, tallers de coaching, teràpia ocupacional i altres necessitats. “Ells són els únics coneixedors de les maratonianes i estressants matins o vesprades que passen anant d’un lloc a un altre en diferents activitats. Amb aquest projecte volem centralitzar-les”, explica Portalés.

Amb aquest objectiu, es crearà una planta específica de més de 200 metres quadrats que comptarà amb nous espais, aules polivalents, serveis i cuina per a dur a terme les accions derivades del projecte, que compta amb el suport i l’aval de l’Ajuntament de Vila-real.

A més, després de la reforma es traslladarà al Centre Social la seu operativa del Centre Especial d’Ocupació Dinserta destinat a persones amb capacitats diverses. Des d’aquest nou espai se seguiran desenvolupant labors de formació, inclusió laboral i suport.

Un dels principals objectius d’aquesta iniciativa és donar un respir familiar als cuidadors dels usuaris. Per a això, els dissabtes a la vesprada s’impartiran tallers lúdics, musicoteràpia, manualitats i ball, entre altres activitats. Tot això estarà coordinat i supervisat per una integradora social. Aquest projecte va acompanyat d’un treball de sensibilització en els instituts per a normalitzar aquest tipus de centres. L’objectiu és captar voluntariat jove que puga participar, gaudir i aprendre amb ells de les activitats.

Per a potenciar la inclusió social, la Fundació Caixa Rural i l’Ajuntament duran a terme un curs de formació d’emprenedoria i gestió d’empreses destinat a persones amb capacitats diverses que començarà al juny. També se celebrarà una Jornada d’Inclusió entre empreses i persones amb ‘discapacitat’ reconeguda.

Respecte a la reforma integral del Centre Social, Fundació Caixa Rural farà una convocatòria oberta a la qual podran optar les empreses constructores que complisquen els requisits que trobaran en el web de la Fundació. La documentació estarà disponible fins al 7 de juny de 2018 i per a poder participar en la contractació serà imprescindible realitzar la visita a l’edifici prevista els dies 6 i 8 de juny. El termini d’execució de les obres serà d’aproximadament quatre mesos.

Durant 2017, en el Centre Social es van celebrar més de 300 actes culturals, musicals, solidaris, esportius, tallers de formació i activitats pròpies de les associacions que tenen la seu a l’edifici, a més dels serveis que s’ofereixen als socis, com la sala de lectura i l’aula d’informàtica.