El Ple de l’Ajuntament de Vila-real ha aprovat amb el vot favorable de tots els grups municipals sotmetre a informació pública la modificació puntual del Pla General d’Ordenació Urbana que permetrà la transformació de l’Estadi de la Ceràmica i el seu entorn per a garantir la seguretat tant dels espectadors com dels residents de la zona i dur a terme una important millora urbana amb la creació de 3.000 metres quadrats d’espai públic
La sessió ordinària del mes de maig del Ple municipal també ha aprovat altres assumptes d’interés com la sol·licitud a la Generalitat Valenciana de la declaració de festa d’interés autonòmic per a la Fira de Santa Catalina; el projecte d’expropiació de terrenys que permetrà licitar les obres de supressió de la depuradora de Vora Riu o l’acceptació de la delegació de competències per a la licitació de la millora dels col·legis Pascual Nácher i Concepción Arenal inclosos en el Pla Edificant.
En relació a la reforma de l’Estadi de la Ceràmica, el regidor de Territori, Emilio M. Obiol, ha detallat que amb l’aprovació plenària de hui, se sotmet a informació pública durant 45 dies la modificació puntual del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) per a permetre el projecte que transformarà el camp municipal per a garantir la seguretat, una vegada que la Junta de Govern Local ha emés informe ambiental i territorial estratègic favorable. “L’entorn de l’Estadi de la Ceràmica necessita una millora urbana, una millora de la capacitat d’evacuació i dels fluxos d’entrada i eixida d’espectadors i també ampliar els usos de l’estadi”, ha explicat Obiol. L’edil ha subratllat que el projecte contempla la remodelació de part de la cantonada sud-est de la plaça del Llaurador que dona a l’Estadi de la Ceràmica, a més de l’ampliació del carrer Benicàssim, guanyant un espai públic de 3.000 metres quadrats. Així mateix, es regulen els usos no esportius del camp municipal.
També en matèria urbanística el Ple ha avalat el projecte d’expropiació dels terrenys per a la supressió de la depuradora de Vora Riu i la connexió amb la depuradora d’Almassora, un projecte que executarà l’Entitat Pública de Sanejament d’Aigües Residuals de la Comunitat Valenciana (EPSAR). El regidor de Territori ha assenyalat que es tracta de “una gran notícia, que permetrà eliminar un punt negre i millorar la qualitat ambiental de la ciutat” i ha recordat que la Generalitat Valenciana va transferir en el seu moment la quantitat econòmica per al pagament d’aquestes expropiacions per valor de 105.000 euros.
Un altre dels assumptes aprovats, en aquest cas per unanimitat, ha sigut la sol·licitud a la Generalitat Valenciana de la declaració de Festa d’Interés Turístic Autonòmic de la Fira de Santa Catalina. El regidor de Turisme, Diego A. Vila, ha justificat aquesta petició per la importància històrica i turística d’aquesta tradició, que es remunta a la fundació de la ciutat. La fira, que des de 2011 compta amb la declaració d’interés turístic provincial, és “a més d’una mescla de cultura i tradició, un revulsiu econòmic per a Vila-real, que marca l’inici de la campanya comercial de Nadal”. També per unanimitat ha tirat avant una nova concessió de la bonificació del 95% de l’IBI a una activitat declarada d’especial interés o utilitat municipal, amb el que, tal com ha explicat el president de la Comissió d’Hisenda, Xus Madrigal, són un total de 364 les bonificacions concedides enguany a establiments del municipi, per import de 385.000 euros amb la finalitat d’ajudar a la reactivació econòmica dels sectors més afectats per la pandèmia.
D’altra banda, el Ple ha acceptat la delegació de competències per part de la Conselleria d’Educació per a la tramitació i licitació dels projectes de reforma dels col·legis Pascual Nácher i Concepción Arenal, inclosos en el Pla Edificant.
Finalment, en la sessió també s’ha debatut i aprovat una moció per a demanar al Govern central el blindatge constitucional del sistema de pensions.