La gestió de la Llar Sagrada Família és una competència autonòmica i des de fa 500 dies no es rep resposta del Consell

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha tornat a denunciar que la Generalitat Valenciana no respon a les peticions de reunió i de solucions per al traspàs de la Llar Sagrada Família. 50 cartes i comunicacions des del juliol del 2023, tal com ha recordat el regidor de Serveis Socials, Jorge Marqués.

Davant d’aquesta situació, l’Ajuntament ha presentat una queixa al Síndic de Greuges –l’òrgan de les Corts Valencianes per defensar els drets i les llibertats compresos a la Constitució i l’Estatut d’Autonomia– en què demana que se’l recordi a la Conselleria de Serveis Socials quines són les seues competències i obligacions.

En aquest sentit, Marqués ha explicat que “no pararem fins que el problema de la residència es resolgui i Mazón assumeixi les seves competències” I és que la Llei 3/2019 estableix que la gestió d’aquests recursos ha de ser autonòmica, encara que actual Consell hagi ampliat els terminis. “Exigim asseure’ns a dialogar ia treballar conjuntament”, ha remarcat. que es convoqués la comissió mixta per avançar en la transferència de competències.

Una petició que no ha tingut resposta, igual que les més de 50 comunicacions que s’han enviat al president Carlos Mazón, a la vicepresidenta Susana Camarero ia les diferents direccions generals implicades. diàleg institucional, que és una actitud antidemocràtica molt greu”. Aquesta inacció és “un reflex de la mala gestió de Mazón”, que “el PP està desconnectat de la realitat local” i incompleix “el compromís de col·laboració entre administracions”.

Marqués ha assenyalat que dels 500 dies sense resposta “no els demanarem que treballin tots, però sí els 357 que han estat laborals i en què han tingut 2.856 hores per fer la seva feina, per la qual cosa els paguem un sou”. I d’aquest temps “a la Vall han dedicat zero hores perquè no els importen els nostres problemes”, ha reiterat.

En els 500 dies en què la Generalitat Valenciana “no ha fet res, una institució menor com és l’Ajuntament ha estat capaç de fer moltes coses” i ha recordat la redacció i aprovació per unanimitat del pla director de polítiques per a la gent gran. , la formació per a persones cuidadores no professionals, la denúncia de retards al contracte programa ia la resolució d’expedients de la llei de dependència o l’enviament de més de 50 cartes i comunicacions sobre la situació de la residència.

També s’ha desenvolupat un programa contra la solitud no desitjada, s’ha habilitat una zona a la biblioteca per a la gent gran, s’ha realitzat un programa d’aprenentatge-servei sobre memòria, s’han creat oasis climàtics contra la pobresa energètica, s’hi ha posat en marxa diversos consells de participació en recursos d’atenció primària, s’han invertit gairebé 100.000 euros en millores a la Llar Sagrada Família i s’ha impulsat el centre de dia dins la nova agenda urbana.